Десетки хиляди медицински сестри и служители от бърза помощ спряха

...
Десетки хиляди медицински сестри и служители от бърза помощ спряха
Коментари Харесай

Здравни служители отново стачкуват във Великобритания

Десетки хиляди медицински сестри и чиновници от спешна помощ стопираха работа в Обединеното кралство в понеделник . Синдикатите обявиха, че това е най-голямата стачка в историята на системата за публично опазване на здравето на страната, предава Associated Press.

Това е, която затруднява живота на британците от месеци, защото служащите - изключително в обществения бранш - упорстват за покачване на заплатите, с цел да бъдат в крайник с двуцифрената инфлация . Учителите,, превозвачите на багаж на летището, граничният личен състав, инструкторите по шофиране, водачите на рейсове и пощенските чиновници също стачкуваха през последните месеци, с цел да изискат по-високи заплати.

Учители, здравни служащи и други чиновници споделят, че заплатите им са намалели в действително изражение през последното десетилетие, а рецесията с разноските за живот, подхранвана от внезапно покачващите се цени на храните и силата, докара мнозина до усложнения да заплащат сметките си.

Годишната инфлация във Англия беше 10,5% през декември , 41-годишен връх. Консервативното държавно управление твърди, че увеличението на заплатите на чиновниците в обществения бранш с 10% или повече ще докара до още по-висока инфлация.

Стачката усилва натиска върху държавно финансираната Национална здравна работа (НЗС), която към този момент е съществено затруднена заради зимните вируси, дефицита на личен състав и натрупването на нелекувани положения по време на пандемията от COVID-19.

Профсъюзите на медицинските сестри споделят, че незабавната помощ и лекуването на рак ще продължат по време на тяхното 48-часовата стачка, само че хиляди часове и процедури евентуално ще бъдат отсрочени.

Бърза помощ споделя, че ще реагира на най-спешните повиквания по време на еднодневната стачка. Но министърът на бизнеса Грант Шапс съобщи, че стачката може да изложи на риск живота на доста пациенти и назова обстановката " лотария с пощенски код, когато става дума за инфаркт или инсулт ".

Шарън Греъм, общоприет секретар на профсъюза Unite, представляващ част от личния състав на спешна помощ, сподели в неделя, че " не е имало диалози на каквото и да е равнище с държавното управление " по отношение на заплащането. Тя прикани премиера Риши Сунак " да седне на масата и да договаря - запретнете ръкави и преговаряйте за заплащането в НЗС - това е, което се изисква ".

Пат Кълън, началник на синдиката на Кралската гилдия на медицинските сестри, също сподели, че " свястно " предложение за възнаграждение от страна на държавното управление може да докара стачката " до бързо привършване ".

Синдикатите желаят нарастване на заплатите за настоящата година, само че държавното управление споделя, че ще приказва единствено за идната година . Министърът на опазването на здравето Стив Баркли прикани профсъюзите да анулират стачките, " да гледат напред и да се включат в градивен разговор " по отношение на заплащането за 2023-2024 година

Стачката на медицинските сестри в понеделник визира Англия. В Шотландия и Уелс - които имат полуавтономни държавни управления, отговарящи за здравната политика - синдикатите преустановиха протестие, до момента в който договарянията не престават.

Правителството на Сунак също по този начин разгневи синдикатите, като, който ще затрудни стачкуването на основни служащи посредством установяване на " минимални равнища на сигурност " за пожарникарите, чиновниците на Бърза помощ и железничарите, които би трябвало да се поддържат по време на стачка.
 Англия се задъхва от най-големите стачки от десетилетие
Англия се задъхва от най-големите стачки от десетилетие

През октомври поради стачки са били изгубени общо 417 000 работни дни

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР