Десетки хиляди лева обществени пари са дали на два частни

...
Десетки хиляди лева обществени пари са дали на два частни
Коментари Харесай

Скандално разкритие! Кметове наливат десетки хиляди левове в частни игрища за голф

Десетки хиляди лв. публични пари са дали на два частни голф клуба кметовете на общините Балчик и Каварна – Николай Ангелов и Нина Ставрева. Това разкрива следствие на Канал 3.

Кметът на Балчик Николай Ангелов, вместо да седи в кабинета си в общината, денем, в работно време, играе голф в баровския клуб„ Блексирама”. Таксата за една игра там е над 150 лв., като обиколката на дупките продължава няколко часа.

Именно след предложение на Ангелов общинският съвет на Балчик гласоподава на клуба да бъдат дадени 20 000 лв. от парите на локалната администрация. Мотивът - на игрището наоколо до Балчик ще бъдат заведени обществено слаби деца, които да се срещнат с " играта на богатите ".

Вместо това в комплекса отиват малчуганите от школата на тамошния футболен клуб, които си вършат къса разходка в „ Блексирама”, след което се качват на рейса и си потеглят.

За тази " услуга” компанията, която стопанисва „ Блексирама”, получава 20 000 лв. от парите на данъкоплатците по предложение на нейния постоянен клиент кметът Ангелов. По друга скица на клуба са преведени още 20 хиляди лв. и по този начин сумата набъбва на 40 000 лева

При откриването на голф комплекса преди десетина години негови притежатели са социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, дружно с рекламния необут Красимир Гергов и Светослав Божилов, част от кръга „ Капитал” на Иво Прокопиев.

Впоследствие след редица фирмени промени голф игрището през днешния ден се управлява от двамата сондьори на публично мнение Райчев и Стойчев, като към този момент им оказва помощ и синът на втория – Марко Кънчев Стойчев. Поне по документи Божилов и Гергов не попадат към този момент в ръководството.

Според локалните хора Николай Ангелов се употребява с благословията на социолога-бизнесмен Кънчо Стойчев. Стойчев бил измежду хората, които лобирали по време на избори за Ангелов и имал огромна заслуга кметът да е на поста си към този момент трети мандат.

Самият Ангелов не е сладкодумен, до момента в който е заловен да играе голф, вместо да е на работа в общината. „ Аз нямам работно време”, бе оправданието на кмета.

Той отива до игрището с персоналната си Тойота, а не с общинското БМВ, с което стана прочут преди 2 години още веднъж след следствие. Автомобилът бе закупен за 150 000 лв. след нагласена социална поръчка, оповестена от община Балчик.

" Не мисля, че в Швеция кмет, който прави такива неща (играе голф в работно време), ще бъде оставен, той ще бъде отхвърлен. Той изглеждаше сърдит, доста сърдит, гневен. Не знам за какво побягна, може би не искаше да приказва с теб ", показа 3 един от тримата шведи, седнали на маса навън и станали неволни очевидци на гоненицата на кмета с тв екипа.

" Голфът е безценен спорт, сигурно може да се употребяват по-добре тези 40 000 лв. от това тук - за учебни заведения, лечебни заведения ". " Помислихме, че това е сапунен сериал ", добави един от приятелите му.

Това не е единственият абсурден градоначалник. Съседната на Балчик община – Каварна, също дава 40 000 лв., само че на различен голф комплекс в региона – „ Трейшън клифс”.

Мотивът на кметицата Нина Ставрева е същият като на сътрудника й Ангелов – да се срещнат децата с играта голф. Но съгласно участници в самодейността всичко е просто разходка, която е коствала хиляди лв., извадени от парите за финансови разноски на Каварна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР