Десетки хиляди израелци отново се събраха на съботен протест в

...
Десетки хиляди израелци отново се събраха на съботен протест в
Коментари Харесай

Хиляди израелци отново поискаха заложниците от Газа

Десетки хиляди израелци още веднъж се събраха на съботен митинг в Тел Авив в поддръжка на съглашението за помирение с палестинската групировка  " Хамас ", с цел да се разреши освобождението на заложниците, държани в плен в Газа от 7 октомври.

Демонстрацията се е провела и

Организаторите настояват, че е имало стотици хиляди на митингите в Тел Авив и десетки хиляди в цялата страна , макар че няма публични данни за интензивността.

" Въпреки напрежението на север, стотици хиляди участваха в демонстрациите в Тел Авив, се споделя в изказване на Форума на фамилиите на заложниците в събота вечерта. Народът на Израел гласоподава в интерес на връщането на заложниците посредством договорка - живите заложници за възобновяване, а мъртвите за уместно заравяне в тяхната земя. "
 Израелци на следващ съботен митинг настояха Нетаняху да върне заложниците от Газа
Израелци на следващ съботен митинг настояха Нетаняху да върне заложниците от Газа

97 към момента се държат в Ивицата Газа, в това число 33-ма, за които израелските военни споделят, че са мъртви

Демонстрантите упрекнаха държавното управление, че с дейностите си подкрепя " Хамас " и пропилява опциите за връщане на заложниците. 

В събота вечерта " Канал 12 " заяви, че съществена израелска фигура в договарянията е споделила на родственици на заложници през последните дни: " Ние сме в средата на последните старания за възкръсване на договорката ".

Смята се, че 97 от 251 заложници, отвлечени от Хамас на 7 октомври, остават в Газа, в това число телата на минимум 33-ма  загинали.

" Хамас " освободи 105 цивилни по време на едноседмично помирение в края на ноември, а четирима заложници бяха освободени преди този момент. Осем заложници бяха избавени живи от войските. Телата на 37 заложници също бяха открити, в това число трима, убити по простъпка от военните, до момента в който се опитваха да избягат от похитителите си.

" Хамас " също по този начин държи към момента двама израелски цивилни, които влязоха в Ивицата през 2014 и 2015 година, както и останките на двама бойци, които бяха убити през 2014 година
 Нетаняху помоли за амнистия, че не съумял да върне живи шестимата заложници
Нетаняху помоли за амнистия, че не съумял да върне живи шестимата заложници

Протестите в Израел продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР