Десетки хиляди хора участвахав протестни шествия срещу президента на Сърбия

...
Десетки хиляди хора участвахав протестни шествия срещу президента на Сърбия
Коментари Харесай

Многохилядни протести в Сърбия искат оставката на Вучич

Десетки хиляди хора участвахав протестни шествия против президента на Сърбия Александър Вучич в столицата Белград и други градове, като дадоха обещание да " радикализират " протестните дейности след седмиците на мирни прояви, които към този момент разклатиха популисткото му ръководство, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Демонстрантите в Белград блокираха пътя, преминаващ през столицата, скандирайки лозунги за оставката на Вучич - искане, което той неведнъж отхвърли през миналите седем седмици на митинги.

Вучич, някогашен ултранационалист, взел участие ефективно в разпадането на някогашна Югославия, в този момент твърди, че желае да направи Сърбия член на Европейския съюз. Той съобщи, че в никакъв случай няма да одобри настояванията на опозицията и назова водачите на митингите " хиени ", които желаят гибелта му и тази на фамилията му.

Един от водачите на митингите - Александър Йованович - съобщи, че демонстрациите ще продължат и се закани те да се " радикализират " още повече с блокиране на пътища и държавни здания в цяла Сърбия.

" Сърбия ще спре ", сподели той. " Трябва да почистим тази отрова. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР