Десетки хиляди хора се събраха днес във Вашингтон на Поход

...
Десетки хиляди хора се събраха днес във Вашингтон на Поход
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестиращи във Вашингтон подкрепиха Израел

Десетки хиляди хора се събраха през днешния ден във Вашингтон на " Поход за Израел ", с цел да показват взаимност с израелската страна във войната й против " Хамас " и да осъдят честите прояви на антисемитизъм, съобщи Ройтерс.

Голяма част от улиците в центъра на американската столица бяха затворени като част от засилените ограничения за сигурност.

Thousands of people are expected to head to the nation’s capital for the “March for Israel ” rally on Tuesday.

Organizers anticipate that 100,000 people will attend the event on the National Mall, according to a permit issued by the National Park Service.
— The Washington Post (@washingtonpost)
" Тук сме, с цел да покажем на света, че няма да бъдем изтребени още веднъж " , съобщи 57-годишният треньор от Ню Джърси Марко Абу, който по генезис е от Израел.

Обществени митинги и демонстрации – както пропалестински, по този начин и произраелски – има по целия свят, откакто бойци от палестинската военна формация " Хамас " нападнаха Южен Израел на 7 октомври, а Израел отговори с обсада на следената от групировката линия Газа, както и с въздушни удари и сухопътна атака в анклава, показва Ройтерс.

Според правозащитни групи с изключение на митинги, спорът е довел до зачестяване на актовете и деянията на антисемитизъм и ислямофобия в Съединени американски щати, в това число набези и онлайн тормоз.

March for Israel. Am estimate of 200,000 pro Israel marchers today on the National mall in Washington DC.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР