Десетки хиляди хора демонстрираха в центъра на американската столица и

...
Десетки хиляди хора демонстрираха в центъра на американската столица и
Коментари Харесай

Стига толкова! Америка на протест за контрол на оръжията

Десетки хиляди хора демонстрираха в центъра на американската столица и на доста други места в Съединени американски щати, подновявайки натиска за въвеждане на ограничения за надзор върху оръжията, след неотдавнашните случаи на всеобща пукотевица от Ювалди в щата Тексас до Бъфало в щата Ню Йорк, които съгласно деятели би трябвало да принуждават Конгреса да работи, предадоха международните организации.

„ Стига толкоз! “, съобщи кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър по време на втория „ Поход за нашия живот “ в нейния град. „ Говоря като кмет, като майка, приказвам от името на милиони американци и американски кметове, които упорстват Конгресът да си свърши работата. А работата му е да ни отбрани, да отбрани нашите деца от принуждение с (огнестрелно) оръжие “, сподели Баузър.

Всички оратори, говорили пред множеството, упорстваха сенаторите, които са считани за огромна спънка пред законодателство в тази посока, да работят или да бъдат отстранени от служба с гласоподаване, изключително като се има поради шокът за цялата нация, откакто 19 деца и двама учители бяха убити на 24 май в начално учебно заведение „ Роб “ в Ювалди.

„ Ако нашето държавно управление не може да направи нищо, с цел да не допусне 19 деца да бъдат избити в личното си учебно заведение, време е да сменим хората, които са в държавното управление “,

сподели Дейвид Хог, оживял през 2018 година при стрелбата, в която починаха 17 средношколци и учители в гимназия „ Марджъри Стоунмън Дъглас “ в Паркланд, щата Флорида.



Съосновател на организацията „ Поход за нашия живот “, основана след тази пукотевица, провела първия си протест във Вашингтон малко по-късно, Хог водеше множеството, което скандираше „ Отстранете ги! “

Друга оживяла от стрелбата в Паркланд и съоснователка на „ Поход за нашия живот “ – Екс Гонзалес, съобщи „ Убиват ни! “ и прикани Конгреса да работи умно.

Организаторите разчитаха да се съберат 50 000 души при паметника на Джордж Вашингтон, само че множеството наподобява беше към 30 000 души. През 2018 година събитието притегли 200 000 души, само че този път фокусът беше върху по-малки прояви на 300 разнообразни места в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР