Десетки хиляди граждани на Словакия протестираха встраната с искане за

...
Десетки хиляди граждани на Словакия протестираха встраната с искане за
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестират в Словакия, искане нови избори

Десетки хиляди жители на Словакия стачкуваха в страната с искане за предварителни избори, откакто оставката на премиера Роберт Фицо не уталожи публичното неодобрение, разпалено от убийството на проверяващ публицист, предадоха информационните организации.
 
Според Агенция Франс Прес протестиращите в столицата Братислава са били минимум 20 хиляди. Създателите на придвижването " За почтена Словакия ", което упорства за без значение следствие на убийството на 27-годишния публицист Ян Куциак и годеницата му, оповестиха, че за през днешния ден са планувани сходни демонстрации в 34 града в Словакия и 25 в чужбина.
 Словакия митинги БГНЕС
Организаторката на митинга в Братислава Каролина Фарска сподели пред множеството, че водачите на обединението се държат за властта, с цел да прикрият всички корупционни кавги . Националната телевизия оцени участниците в столичния протест на 50 хиляди, добави Ройтерс.
 
Днес в Словакия бе третият следващ ден на демонстрации, на които се виждаха транспаранти като " Правителството не работи ", " Долу Фицо " или " Честна Словакия за нашите деца ". Освен апелите за предварителни избори имаше и такива за обща стачка.
 Словакия митинги БГНЕС
Застреляният Куциак е разследвал връзки сред италиански незаконни групировки и доближени на премиера Фицо . Убийството провокира редица оставки, включително на вътрешния министър. Вчера и министър председателят Фицо подаде оставка в името на запазването на ръководещата коалиция. Президентът разпореди на негов доближен в ръководещата партия " Смер " (Посока) да сформира нов кабинет. Но митингите в Словакия не стихнаха, заключават организациите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР