Десетки хиляди французи се събраха на протест в Париж на

...
Десетки хиляди французи се събраха на протест в Париж на
Коментари Харесай

Хиляди протестираха и в Париж - срещу реформите на Макрон

Десетки хиляди французи се събраха на митинг в Париж на годишнината от избирането на президента Еманюел Макрон. Те са недоволни от промените, подхванати от президента.
Проявата събра разнородни участници, измежду които и синдикалисти. Тя е напълно мирна и наподобява повече на всенародно тържество, съобщи Българска национална телевизия.
Политическото придвижване " Непокорна Франция " от радикалната левица, чийто народен представител Франсоа Руфен е основател на шествието, разгласи присъединяване на 160 000 стачкуващи, пристигнали да кажат " Стоп, Макрон ".
На платформи измежду кортежа се издигаха фигури на Еманюел Макрон в образа на Дракула, на Юпитер или на банкер-цар с въже на врата.
Полицията предприе изключителни ограничения за сигурност, с цел да не се повторят безредиците от първомайските демонстрации. Днес стана ясно, че за тях са повдигнати обвинявания на 7 души.
Демонстрацията приключва довечера на Площада на Бастилията с концерт.

VIDEO: Thousands demonstrate in central Paris amid a heavy police presence to protest against French President Macron`s sweeping reforms, a year after he came to office #FeteAMacron pic.twitter.com/QzlZgp78Ha
— AFP news agency (@AFP) May 5, 2018
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР