Десетки хиляди души се събраха вчера на пореден антиправителствен митинг

...
Десетки хиляди души се събраха вчера на пореден антиправителствен митинг
Коментари Харесай

Масовите протести срещу Александър Вучич в Белград продължават

Десетки хиляди души се събраха през вчерашния ден на следващ антиправителствен протест в сръбската столица Белград, заяви БНР.

От близо месец към този момент хората се събират в края на всяка работна седмица, с цел да стачкуват против неналичието на задоволително ограничения против престъпните детайли в обществото и популяризирането на насилието от проправителствените медии.

Протестите започнаха, откакто на 3 май 13-годишно момче простреля 9-ма свои връстници и учебен охранител, а единствено ден по-късно 21-годишен умъртви 8 души край град Младеновац.

Вчера стачкуващите извършиха улиците към постройката на държавната телевизия РТС с възгласи за оставките на шефа на службите Александър Вулин, вътрешния министър Братислав Гашич и на президента Александър Вучич.

По-рано през вчерашния ден Вучич се отхвърли от лидерския пост в ръководещата Сръбска прогресивна партия, само че не даде никакъв знак, че ще се откаже от президентския пост. В петък в Белград се състоя многохиляден протест в негова поддръжка, с присъединяване на хора, докарани с рейсове освен от Сърбия, само че и от Косово, Босна и Северна Македония.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР