Десетки хиляди души бяха евакуирани от домовете си заради най-тежките

...
Десетки хиляди души бяха евакуирани от домовете си заради най-тежките
Коментари Харесай

Евакуираха десетки хиляди в Австралия заради най-тежките наводнения от десетилетия

Десетки хиляди души бяха евакуирани от домовете си поради най-тежките наводнения в Австралия от десетилетия, оповестява " Ройтерс ".

13 души са починали, като последните четири смъртни случая са регистрирани в най-тежко засегнатия град Лисмор в щата Нов Южен Уелс. Той беше ударен от проливни дъждове в края на предходната седмица. Центърът на града се оказа под вода, а редица електропроводи бяха прекратени.

Очаква се бурята да удари Сидни - първият по величина град в Австралия с население от над 5 милиона души , по-късно през днешния ден. По тази причина бяха издадени предизвестия за допустимо преливане на реките в западната част на града.

Kangaroos seeking dry ground. (Video courtesy of Kate, Palmers Island near Yamba, NSW)
— Sally Sara (@sallyjsara)
Предполага се, че броят на жертвите ще се усили , защото полицията продължава да ревизира наводнените къщи след отдръпването на водата.

Премиерът на Нов Южен Уелс Доминик Перотет разказа рисковото време като " събитие, което се случва един път на хиляда години ". Той заяви, че екипите на Спешната помощ са избавили над 1000 души в щата, откакто до момента са получили 6000 позвънявания за помощ.

На 40 000 души е било подредено да се изтеглят, до момента в който за 300 000 други са били сложени предизвестия за евакуация.
 Наводнение в Австралия лиши живота на 7 души
Наводнение в Австралия лиши живота на 7 души

Това е най-голямото наводняване в Бризбейн от 2011 година насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР