Десетки хиляди деца с недохранване рискуват да умрат в труднодостъпните

...
Десетки хиляди деца с недохранване рискуват да умрат в труднодостъпните
Коментари Харесай

ООН: Над 30 000 деца са пред риск от гладна смърт в Етиопия

Десетки хиляди деца с недохранване рискуват да умрат в труднодостъпните региони на разтърсения от спорове район Тигрей в Етиопия, обиден в този момент и от апетит, заяви Организация на обединените нации.
„ Без филантропичен достъп за увеличение на реакцията ни, над 30 000 тежко недохранени деца в тези мощно недостъпни региони са изложени на висок риск от гибел “, съобщи представителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър пред кореспонденти в Женева.
 Египет: Няма да позволим на никого да вземе и една капка вода от нас Египет: Няма да позволим на никого да вземе и една капка вода от нас
Египетският президент Абдел Фатах ал-Сиси предизвести, че големият план на Етиопия за язовир, ситуиран нагоре по течението на Нил,...
Неговите мнения пристигнаха откакто в четвъртък Организация на обединените нации съобщи, че към, а още 2 милиона души са единствено на крачка от тези рискови условия.
" В Тигрей в този момент има апетит ", сподели шефът на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Марк Лоукок и предизвести, че " всеки специалист, с който говорите, ще ви каже, че ще стане доста по-лошо ".
Лоукок съобщи, че последните данни демонстрират, че броят на хората, класифицирани като гладуващи, е " по-висок от където и да е по света когато и да е, като четвърт милион сомалийци са изгубили живота си през 2011 година "
Организация на обединените нации съобщи, че повече от 90 % от повече от 5 милиона души в района Тигрей се нуждаят от незабавна хранителна помощ и незабавно моли за повече от 200 милиона $, с цел да усили мащаба на реакцията си.
 Три страни са на ръба на война поради воден запас Три страни са на ръба на война поради воден запас
Възобновените договаряния сред Судан, Египет и Етиопия под патронажа на Вашингтон по реализацията на язовир „ Възраждане ” са...
Етиопският министър председател Абий Ахмед, притежател на Нобелова премия за мир през 2019 година, изпрати войски в северния район през ноември, с цел да обезвреди и обезоръжи водачите на Народния фронт за избавление на Тигрей, някогашната ръководеща партия в района. Въпреки че той даде обещание, че, боевете не престават повече от шест месеца по-късно и известията за зверства - в това число необятно публикуваното принуждение - се разрастват. Много водачи предизвестяват за огромна злополука.
В четвъртък Съединени американски щати и Европейският съюз насочиха молба за по-големи интернационалните старания за справяне с зараждащия апетит.
Международни организации за помощ неведнъж се оплакват, че им е отхвърлен достъп до района от етиопските сили и войски от прилежаща Еритрея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР