Десетки хиляди демонстранти се събраха в Хамбург на протестно шествие

...
Десетки хиляди демонстранти се събраха в Хамбург на протестно шествие
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Хамбург, дни преди срещата на върха на Г-20

Десетки хиляди стачкуващи се събраха в Хамбург на протестно шествие против глобализацията, броени дни преди срещата на върха на Г-20 на 7 и 8 юли, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демонстрацията е изцяло мирна, съобщи представител на полицията пред организация Франс прес. В пристанището на Хамбург деятели на " Грийнпийс " демонстрираха през днешния ден пред товарен транспортен съд с въглища, с цел да упорстват за прекъсването на потреблението на въглища за произвеждане на електричество

Организаторите на митингите чакат над 100 хиляди стачкуващи да вземат участие в шествия преди и по време на срещата на Г-20. За форума на водачите на 20-те най-големи международни стопански системи в града ще бъдат ситуирани 21 хиляди служители на реда от цялата страна. Властите се притесняват от принуждение заради наличието на леви екстремисти измежду протестиращите.

Германският канцлер Ангела Меркел през днешния ден съобщи, че участниците в срещата на Г-20 ще би трябвало да се съсредоточат върху устойчивия и инклузивен стопански напредък, вместо върху личното си благополучие. В седмичното си послание в интернет тя посочи, че този година срещата ще се задълбочи и върху проблеми, издигани от протестиращите, като разпределението на благосъстоянията и потреблението на ресурсите, по едно и също време със свързани тематики като климатичните промени, свободната търговия, отбраната на потребителите и поддържането на обществените стандарти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР