Десетки хиляди демонстранти се събраха на шествие под дъжда днес

...
Десетки хиляди демонстранти се събраха на шествие под дъжда днес
Коментари Харесай

Десетки хиляди под дъжда срещу глобализацията

Десетки хиляди стачкуващи се събраха на шествие под дъжда през днешния ден в Хамбург, с цел да стачкуват срещу глобализацията, броени дни преди срещата на върха на Г-20 на 7 и 8 юли, съобщи Reuters.
За форума на водачите на 20-те най-големи международни стопански системи в града ще бъдат ситуирани 21 000 служители на реда от цяла Германия.

Демонстрацията в Хамбург е изцяло мирна, съобщи представител на полицията пред АП.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи по-рано, че участниците в срещата на Г-20 ще би трябвало да се съсредоточат върху устойчивия и инклузивен стопански напредък, вместо върху личното си благополучие, осведоми Reuters.





В седмичното си послание в интернет Меркел посочи, че този година срещата на върха на Г-20 ще се задълбочи и върху проблеми, издигани от протестиращите, като разпределението на благосъстоянията и потреблението на ресурсите, по едно и също време със свързани тематики като климатичните промени, свободната търговия, отбраната на потребителите и поддържането на обществените стандарти.

В пристанището на Хамбург деятели на Грийнпийс демонстрираха през днешния ден пред товарен транспортен съд с въглища, с цел да упорстват за прекъсването на потреблението на въглища за произвеждане на електричество, оповестява АП.



Организаторите на митингите чакат над 100 000 стачкуващи да вземат участие в неколкодневните демонстрации преди и по време на срещата на Г-20 в петък и събота.

Властите се притесняват от принуждение заради наличието на леви екстремисти измежду протестиращите.
Федералната престъпна полиция също така се бои, че могат да бъдат развалени разнообразни инфраструктури, в това число пристанището и летището в пристанищния град.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР