Десетки хиляди демонстранти се събраха днес по призива на лидера

...
Десетки хиляди демонстранти се събраха днес по призива на лидера
Коментари Харесай

Радикалната левица протестира срещу реформата на Макрон

Десетки хиляди стачкуващи се събраха през днешния ден по апела на водача на крайната левица Жан-Люк Меланшон на шествие по улиците на Париж, с цел да стачкуват против промяната на Кодекса на труда на президента Еманюел Макрон, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Меланшон даде обещание " обществен циклон " на опозицията против промяната на президента, надявайки се да събере многочислени поддръжници, както на 18 март, в разгара на кандидат-президентската акция, когато в негова поддръжка по улиците излязоха 130 000 души, напомня Агенция Франс Прес, написа ПИК. 

Оглавяваното от водача на " Непокорна Франция " шествие потегли в ранния следобяд с присъединяване на деятели, пристигнали от цяла Франция. Френският президент, който няма желание да отстъпи на натиска, публично парафира през вчерашния ден пред телевизионните камери петте текста, изменящи френския Кодекс на труда от над 3000 страници.

Реформата, която има за цел да направи по-гъвкав пазара на труда в страната, където безработицата е 9,6 на 100, улеснява някои от уволненията и разрешава на фирмите да договарят директно със чиновниците, без присъединяване на синдикати, по техните условия на труд. Един от главните френски синдикати, Общата конфедерация на труда (Се Же Те - CGT), към този момент провежда два дни на стачки и митинги в цяла Франция на 12 и 21 септември. За 28 септември е планувана проява на пенсионери, а държавните служители ще стачкуват на 10 октомври.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР