Десетки граждани се събраха пред президентството, за да защитят поминъка

...
Десетки граждани се събраха пред президентството, за да защитят поминъка
Коментари Харесай

Десетки протестират в центъра на София срещу избиването на животни


Десетки жители се събраха пред президентството, с цел да защитят поминъка на Странджа и да се разгласят срещу ограниченията по евтаназиране на животните в пограничните региони поради вируса африканска чума. Протестът е против евтаназирането на здрави животни и се провежда в обществената мрежа Facebook.

 Снимка 368411
Източник:

Гражданите недоволстват, като изричат подозрение в съществуването на чума въобще и унищожаването на поминъка на хората в тези погранични региони на страната.

Припомняме, по-рано през днешния ден изпълнителният шеф на БАБХ съобщи, че има потвърдени и доказани от самостоятелна лаборатория във Франция проби на инфектирани животни у нас.

 Има чума по животните, удостовери шефът на БАБХ и разгласи подготвеност за оставка
Има чума по животните, удостовери шефът на БАБХ и разгласи подготвеност за оставка

Това съобщи по време на конференция доктор Дамян Илиев, шеф на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ)

Демонстрантите внасят в президентската институция искане президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Димитър Байрактаров съобщи, че става въпрос за националната сигурност на България . Той се базира на отчет, съгласно който смъртността от африканска чума е нула % и нямало такова заболяване там .

 Снимка 368408
Източник:

В отчета е записано, че мигранти, необезпокоявани от никого, минават границата. Във фермата в село Кости се загатва, че заразяването на животните с незнаен вариант, който не е потвърден, че е чума, е станало точно в резултат на измама , което е към този момент въпрос на национална сигурност.

 Българска социалистическа партия внесе тъжба за прекъсване на евтаназирането на животни
Българска социалистическа партия внесе тъжба за прекъсване на евтаназирането на животни

Левицата е сезирала Окръжна прокуратура - Ямбол

Екатерина Гондова, участник в митинга, съобщи, че е тук, тъй като единствено с гражданско общество можем да реализираме нещо.

" Тук съм, тъй като съм безусловно срещу без потвърдена зараза да се избиват толкоз животни, да се оставя цялото население на Странджа без занаят. Тези райони сигурно ще се обезлюдят и имам вяра, че това в по-далечна вероятност е доста сериозна териториална, икономическа или чисто морална загуба, тъй като това е безспорен грях против тези хора ", акцентира тя.

 Нинова част от жива верига, блокираща избиването на животни в Шарково
Нинова част от жива верига, блокираща избиването на животни в Шарково

Искат анулация на заповедта за умъртвяване

Тя бе безапелационна, че в случай, че специалисти се изричат, че е нужна втора експертиза, с цел да се потвърди, че такова всеобщо изтребване е належащо, не може да се съгласи, че може да се пращат на сляпо хора , които даже не са експерти да се занимават с екзекутирането.

" Всички видяхме клиповете във Facebook. Всички сме чели изявленията на ветеринари, че не е потвърдена болестта ", разяснява още Гондова. По думите й това е следващият грях против народа и няма да е финален , в случай че не вземем ограничения.

Николай Дренчев, учредителен секретар на партия " Възраждане ", който е обвързван с Малко Търново - градът, в който са родени неговите баба и дядо, съобщи, че не може да одобри причините, които се тиражират.

Той още веднъж изрече подозрение по отношение на съществуването на чума.

" Със сигурност, в случай че имаше чума и други способи, по които може да се ограничи, има карантинни ограничения. Това е един доста изолиран регион и сигурно има способи да се направи карантина и да се ограничи болестта - освен с избиването на всички животни ", сподели още участникът в митинга.

На митинга вземат участие към 100 души.

БНР оповестява, че митинг е бил проведен и в Бургас в поддръжка на животновъдите в село Шарково. Според недоволните страната не е реагирала вярно и е трябвало да се вземат други ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР