Десетки граждани се събраха пред Областна управа в Пловдив, за

...
Десетки граждани се събраха пред Областна управа в Пловдив, за
Коментари Харесай

Десетки на протест срещу застрояването до Гребната база, срещат се с областния управител

Десетки жители се събраха пред Областна администрация в Пловдив, с цел да изкажат несъгласието си в сърцето на парк „ Отдих и просвета ” да се издигат здания. Недоволните пловдивчани приканиха регионалният шеф Ангел Стоев да отбрани интереса на Гребната база. Протестът озвучен и от гайдаря Ангел Каравланов, а някои от протестиращите развяват трибагреници.
Прочетете още
Те се оповестиха изрично срещу застряването и упорстват Стоев да влезе в законовите си пълномощия и да върне за прегласуване Общ устройствен план в общинския съвет.

Инициативния комитет отпред с Тони Стойчева събира и подписка, а в онлайн петицията подписите са над 5000 единствено за три дни.

5-годишния Калоян също се разгласи против изсичането на дървета за на тяхно място да изникнат здания. По свое предпочитание той е нарисувал и афиш, с който през днешния ден застана пред постройката на регионална.



Това е вторият митинг, който се провежда от жители срещу новия Общ устройствен план на Пловдив. Малко преди да бъде гласуван в Общински съвет, пред постройката на локалния парламент се събраха десетки пловдивчани, които опазиха ползите на зелената зона в сърцето на парк „ Отдих и просвета “. Те желаеха проектът да не бъде предлаган за гласоподаване в този му тип. Това обаче не бе почетено от общинарите, които в последна сметка и след часове на дебатиране, одобриха ОУП-а, позволявайки опцията в зеленото пространство да се повдигнат 3-етажни здания.

Припомняме, че въпросният парцел от 81 дка е бил общинска благосъстоятелност, преди да бъде апортиран в смесеното сдружение, което трябваше да строи пловдивския „ Дисниленд “ в мандата на доктор Иван Чомаков. След това той бе загубен и смени няколко частни притежатели.

Протестиращите желаят общината да си върне собствеността над парцела, по този начин щото той да бъде предназначен за зелени площи.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР