Десетки граждани се събраха на протест пред сградата на КЕВР.

...
Десетки граждани се събраха на протест пред сградата на КЕВР.
Коментари Харесай

Хора от цялата страна на протест пред КЕВР

Десетки жители се събраха на митинг пред постройката на КЕВР. Тяхното неодобрение е обвързвано с предстоящото повишаване на цената на водата, което регулаторът ще одобри по-късно през днешния ден.

Протестът е проведен от Българска социалистическа партия, а за митинга дойдоха хора от цялата страна и по-специално от 14-те областите, в които се готви нарастване на водата. Най-сериозен скок се готви за жителите на Ямбол - с 20% и на Враца - с 13 на 100. За столицата предстоящото повишаване е с близо 10%.

С плакати „ Водата е човешко право " и „ Бойко, ти си гола вода " те се оповестиха както срещу повишаването, по този начин и против политиката на кабинета.

" Г-н ръководител, къде са ни договорите със " Софийска вода ", написа на един от издигнатите лозунги.

„ Очакваното повишаване на цената на водата е недопустимо, в случай че 1/3 от София няма и канализация. Това сподели ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов.

Той акцентира пред протестиращите, че недоволството им е целесъобразно. Велизар Енчев, народен представител от 43-тото Народно заседание, упрекна ръководещата коалиция в това, че е България е най-бедната и най-бедната страна в Европейски Съюз.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, дружно с огромна част от парламентарната група, също се включиха в митинга пред КЕВР В митинга взе участие огромна част от парламентарната група на Българска социалистическа партия, както и доста жители.

„ Независимата КЕВР е самостоятелна единствено от народа си, подвластна от концесионера си. Не може да се живее повече по този начин ", разгласи Нинова.

Тя съобщи, че сега КЕВР взема решение да вдигне цената на водата от 3 до 30% и добави, че нарастването на цената на водата не е целесъобразно на фона на приходите на популацията. По думите ѝ държавното управление организира политики на геноцид.

" 40 милиарда лева се крадат годишно, само че няма 2,5 млн. лева за онкоболни ", сподели Нинова и добави, че днешният митинг е и по отношение на концесията на " Софийска вода ".

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че ръководещите не стопират да крадат пари.

" Благодаря, че имате мнение и храброст да го изразите. Предайте това на вашите съграждани, дано и те изискат смяната, която желаеме ние ", обърна се Нинова към протестиращите.

След нейното изявление протестиращите се насочиха към постройката на Министерски съвет, където по думите ѝ се намира основният провинен за нарастването на цената на водата.

Движението в региона е блокирано На място има засилено полицейско наличие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР