Десетки граждани на Русия и други бивши съветски републики са

...
Десетки граждани на Русия и други бивши съветски републики са
Коментари Харесай

Москва призна десетки убити и ранени граждани на Русия при сражение в Сирия

Десетки жители на Русия и други някогашни руски републики са били убити или ранени при скорошен боен конфликт в Сирия, заяви през днешния ден съветското външно министерство, представено от Ройтерс и ТАСС.

Това обаче не са били съветски военнослужещи, посочи министерството, без да показва и къде е станало това, оповестява bTV. 

" Както към този момент е било отбелязвано, в Сирия се намират съветски жители, отпътували там по свое предпочитание и с разнообразни цели. Не е работа на външното министерство да преценя до каква степен правомощни и законни са такива решения ", се споделя в известието.

ТАСС напомня предходно известие на съветското министерство на защитата отпреди няколко дни, че на 7 февруари сирийски опълченци в провинция Дейр аз Зур са попаднали под обстрел на ръководената от Съединени американски щати антиджихадистка коалиция поради несъгласувани с съветското военно командване там дейности.

Според министерството при този сериозен случай били ранени 25 опълченци, като бе добавено, че в този регион няма съветски военнослужещи.

От съветското Министерство на външните работи през днешния ден означават, че на ранените жители на Русия и Оперативно-наблюдателно дело " е оказано подпомагане да се върнат в Русия, където, доколкото ни е известно, те се лекуват в разнообразни медицински институции ".

ТАСС цитира и известие на американската телевизия Си Би Ес от началото на февруари, че съветски жители са били част от поделение на сирийските проправителствени сили, които на 7 февруари край популации пункт Хашам в провинция Дейр аз Зур нападнали щаб на подкрепяното от Съединени американски щати кюрдско-арабско формирование " Сирийски демократични сили ".

Силите на обединението отпред със Съединени американски щати нанесли удар по атакуващите проправителствени сили.

Асошиейтед прес обръща внимание, че разгърналата се в съветските медии бурна полемика за присъединяване в Сирия на така наречен ЧВК (частни военни компании) на страната на проправителствените сили там. АП предходната седмица разгласява изявление с майката на един от убитите там наемници, както и със фамилиите на други съветски наемници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР