Десетки домове са разрушени и селски пътища са блокирани, съобщи

...
Десетки домове са разрушени и селски пътища са блокирани, съобщи
Коментари Харесай

Поне са 10 ранените при земетресението на Лесбос от 6.3 по Рихтер

 download (1)(988) Десетки домове са разрушени и селски пътища са блокирани, заяви ЕРТ.

Силно земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер през днешния ден удари Егейското крайбрежие на Гърция, заяви американският Геоложки институт, а гръцката държавна телевизия ЕРТ уточни, че в село  Вриса, на остров Лесбос, има минимум 10 ранени в руините от остарели къщи, съобщи Франс прес.

 Десетки домове са разрушени и селски пътища са блокирани. Опитваме се да освободим жена, която е в капан в руините, сподели за ЕРТ  надзирателят на районната противопожарна работа Мариос Апостолидес.

Епицентърът на земетресението, което стана в  15.28 часа локално време, е бил на 11 км южно от село  Пломари, на южния гръцки остров Лесбос, на дълбочина от 7 километра. С оглед на това, че епицентърът е бил сред Лесбос и турския град Карабурун, в окръг Измир, трусът е бил усетен допълнително турски градове, измежду които и Истанбул, Измир и Чанаккале и е провокирал огромна суматоха измежду популацията. Турските медии оповестяват, че до момента са регистрирани 33 вторични земетресения.

Британските медии, базирайки се на изказвания на Евросредиземноморския сеизмологичен център, оповестяват, че по време на труса в Гърция са се тресли здания и прибавя, че земетресението се е почувствало и на островите Самос и Хиос, както и в Атина и на целия полуостров Атика.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР