Десетки деца и техните родители тази вечер дойдоха в центъра

...
Десетки деца и техните родители тази вечер дойдоха в центъра
Коментари Харесай

Грейна коледната елха на площад Бдинци във Видин

Десетки деца и техните родители довечера пристигнаха в центъра на за запалването на светлините на 8-метровата елха. Популярни коледни мелодии, в осъществяване на Градския духов оркестър, огласиха площад „ Бдинци “.

Точно в 17:30 часа събралите се край елхата видинчани, измежду които бяха и кметът на Общината доктор Цветан Ценков и неговият екип, дружно отброиха секундите до грейването на коледната декорация. В момента, в който тя заблестя, обилна заря освети небето над Видин.
Община Видин по традиция възпламени корабното кандило в църквата " Св. Николай Чудотворец "
Много поданици на Видин се събраха през днешния ден в храма, който носи името на един от най-почитаните християнски светци. Там бе отслужена тържеств...

С изключително неспокойствие децата посрещнаха Дядо Коледа. Добрият дъртак зарадва малчуганите с дарове и се снима с тях. Община Видин още веднъж обогати коледната декорация.

Площад „ Бдинци “ е празнично осветлен от над километър и половина лампички, още над 500 м лампички са сложени в градската градина. Един от новите детайли е красивата светеща сфера, която е сложена на централния площад. Тя е направена от рециклирани материали и е направена от чиновниците на Общинско дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “.

Непосредствено до нея е къщичката на Дядо Коледа – тази година украсена изключително атрактивно, с помощта на чиновниците на Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “.

Кметът доктор Цветан Ценков показа насладата си от хубавия празник. Той акцентира, че стремежът на общинското управление е с всяка последваща година градът ни да посреща най-светлите празници – Коледа и Нова година, все по-красив. Той насочи самобитно предизвикателство към останалите градове в България, като съобщи, че Видин е най-хубаво украсеният град.
Коледната елха във Видин ще светне на Никулден
По традиция в деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец, Общината украсява празнично града за Коледа и Нова година. Високото 8 метра к...

Още от ВИДИН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР