Десетки депутати влизат в битката за местната власт. Някои вече

...
Десетки депутати влизат в битката за местната власт. Някои вече
Коментари Харесай

Преди кметските избори: Десетки депутати влизат в битката за местната власт

Десетки депутати влизат в борбата за локалната власт. Някои към този момент са номинирани от своите партии, а на други кандидатурите още се разискват. Най-много депутати ще бъдат издигнати за кметове от ПП-ДБ и „ “.

„ “ (ПП) ще заложи на Константин Бачийски в Бургас, във Варна евентуално на Стела Николова, а в Пловдив номинирани са Манол Пейков от Политическа партия и Йордан Иванов от „ “ (ДБ).

„ “ към този момент са издигнали четирима депутати за кметове - Деян Николов в София, Климент Шопов в Сливен, Ангел Георгиев в Пловдив и Коста Стоянов във Варна.

издигат единствено един народен представител за кмет. Това е Калин Калапанков в град Брезово.

няма да издигат депутати. и „ “ резервират безмълвие, предава БТВ.

Макар номинациите още да не са финализирани, Манол Пейков от ПП-ДБ към този момент е квалифициран да се кандидатира в Пловдив.

„ Това дали ще бъда аз, или някой различен ще бъде на първо място политическо решение. Аз работя по своята визия към този момент повече от година. Имам стратегия от 14 страници. Битката ще бъде сериозна, а решаването на проблемите ще продължи повече от един мандат “, сподели Пейков.

Деян Николов от „ “ към този момент е и публично номиниран за София. Смята, че опитът като народен представител ще му помогне в борбата за кмет.

„ “ като организация, знаете нашето дело значително е национално-освободително. Ние към този момент имаме своето наличие в Народното събрание и то много мощно. В момента най-нормалното нещо, което би трябвало да създадем, е да разтеглим нашето въздействие и на локално равнище. Искаме да управляваме и столицата “, съобщи Николов.

Единственият народен представител, номиниран от и за кмет, ще се състезава в Брезово. К Калин Калапанков споделя, че е подготвен за борбата.

„ Предизвикателството да си в локалната власт е доста по-голямо, в сравнение с да си депутат, тъй като се сблъскваш с ежедневните проблеми на хората и би трябвало по всяко едно време да си кадърен да ги решаваш. Всеки излиза за победа “, сподели Калапанков.

Окончателните номинации за кмет би трябвало да са ясни до 18 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР