Десетки дървета и клони паднаха в Русе след обилния снеговалеж

...
Десетки дървета и клони паднаха в Русе след обилния снеговалеж
Коментари Харесай

Десетки дървета и клони паднаха в Русе, над 30 машини чистят улиците от снега

Десетки дървета и клони паднаха в Русе след изобилния снеговалеж нощес, който спря едвам през днешния ден по обед, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
В един от случаите дърво падна върху покрива на лек автомобил на улица " Д-р Петър Берон ", тъкмо против ОУ " Иван Вазов ". В резултат на това са нанесени съществени материални вреди по транспортното средство, а улицата бе блокирана за няколко часа. Наложи се и намесата на пожарната, която да в профил падналото дърво.
Междувременно 31 тежки машини чистят улиците на града от нощес без спиране. 17 от тях изсипват и препарати по пътната мрежа. Градският превоз на Русе се движи с частични закъснения, точно поради дърветата. Към момента входно-изходните артерии на Русе по всички посоки са затворени.
" Обществото ще бъде признателно на всички жители, които чистят пред домовете си и комерсиалните си обекти ", кметът Пенчо Милков и прикани жителите да не паркират в дребните улици, защото затрудняват достъпа на снегопочистващата техника.
Градоначалникът издаде и заповед общинските паркинги да се употребяват гратис от жителите.
В същото време на границата с Румъния заради утежняване на метеорологичната конюнктура и изобилен снеговалеж е прекратено пропускането на товарни коли над 12 тона от Румъния за България на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Русе и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин, оповестиха ог Групово дело " Гранична полиция ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР