Десетки банкери бяха осъдени днес на затвор за корупция във

...
Десетки банкери бяха осъдени днес на затвор за корупция във
Коментари Харесай

Десетки банкери бяха осъдени на затвор във Виетнам

Десетки банкери бяха наказани през днешния ден на затвор за корупция във Виетнам. Съд в град Хошимин осъди 46 управителни чиновници на държавни банки, в това число и някогашен шеф, на до 20 години затвор.
Фам Кон Зан, 53-годишен някогашен шеф на Строителната банка на Виетнам, бе наказан на 20 години затвор за нелегално източване на пари от спестовни влогове на клиенти
Трам Бе, 58-годишен заместник-директор на " Сакомбанк ", получи четиригодишна присъда за подкрепяне на Зан при приемането на 77 милиона $ заеми от банката посредством потреблението на откраднати пари като спомагателна гаранция.
Останалите участници в аферата бяха наказани на сред 2 години условно и 10 години затвор при непоколебим режим.
Държавата е била ощетена с 257 милиона $ (222 милиона евро) съгласно правосъдните управляващи, отбелязва Франс прес
Миналата година Виетнам предприе акция против корупцията, под управлението на генералния секретар на Централния комитет на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг. В нейните рамки бяха наказани ръководители на държавни предприятия, в това число Чин Суан Тхан, някогашен шеф на петролна компания, излежаващ две доживотни присъди, и Зин Ла Тханг, някогашен шеф на ПетроВиетнам.
Виетнам е една от най-корумпираните страни в Азия. Той е на 107-о място от 180 страни в показателя за усещане на корупцията на неправителствената организация " Трансперънси интернешънъл ", след Тайланд, Индонезия и Китай, отбелязва Франс прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР