Десетки българи преживяха кошмарно пътуване с бързия влак от София

...
Десетки българи преживяха кошмарно пътуване с бързия влак от София
Коментари Харесай

Бърз влак пътува над 20 часа: Как десетки хора успяха да стигнат от София до Варна?

Десетки българи претърпяха кошмарно пътешестване с бързия трен от София до Варна – то е траяло повече от 20 часа. Сред пасажерите е Надежда Андонова, която споделя за bTV по какъв начин е съумяла да се прибере в дома си в Добрич.

„ На гарата в София се качихме в 22:55 часа, само че в 6 часа сутринта се оказа, че сме на гара „ Завет “, където престояхме 11 часа. Ние бяхме в спален вагон. Повечето хора спяха, само че имаше и такива, които се бяха събудили и бяха забелязали, че влакът прави някакви странни придвижвания – стопира, отново потегля за кратно, само че още веднъж стопира “, споделя Надежда.

„ Има проблем с отопление “, написа Димитър Чанев

Жената споделя, че в ранните часове на деня са им споделили, че по трасето има паднали клони и дървета, както и че е има щета в контактната мрежа. Никой не се наел да изясни по кое време придвижването на влаковете ще бъде възобновено.

„ Тези 11 часа бяха доста дълги. Какво ли не ни мина през главата. Много сме признателни, че най-малко не ни стопираха отоплението. Поне бяхме на топло. Въпреки това се притеснявахме, тъй като не знаехме докога ще се наложи да чакаме “, сподели още тя.

Става въпрос за двата бързи влака София – Варна и пътническия трен от Карнобат за Варна

Надежда Андонова призна, че от БДЖ са им предложили да ги извозят с рейс, само че с ангажимента, че не е ясно дали пътищата са отворени. „ Притеснихме се, че рейсът може да закъса някъде по дългия път “, сподели още тя.

Според нея главният проблем е бил в неналичието на връзка. „ Голяма част от хората бяха останали без вода и никой не им сподели, че сме на гара и те могат да слязат и да си изпълнят вода. Ние тръгнахме по купетата, да им го кажем “, показа още дамата.

Следете обстановката в нашия онлайн репортаж :

Следете всичко най-важно за разчистването на пътищата и възобновяване на електричеството
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР