Десетки българи не са допуснати да влязат в Република Северна

...
Десетки българи не са допуснати да влязат в Република Северна
Коментари Харесай

Десетки българи не са допуснати да влязат в РСМ от граничните власти в страната

Десетки българи не са позволени да влязат в Република Северна Македония от граничните управляващи в страната, а трима български жители са били арестувани за нарушение на публичния ред и успокоение на граничния пункт Гюешево-Деве хълм, заяви министерството на вътрешните работи на районен съд Македония, представено от МИА.
 
" Около 12:45 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм е осъществено нарушаване на публичния ред и успокоение от Г.З. (35 г.), А.Х., (50 г.) и Р.Х.(54 г.), български жители, които първо се държаха вербално безочливо и несвоевременно, употребявайки най-унизителни думи, а по-късно се пробваха да атакуван физически полицейски чиновници, извършващи служебни дейности, при което бяха арестувани и се работи за цялостно изясняване на случая ", осведоми представителят на окръжната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Куманово Ивана Младеновска.
 
 Ангел Георгиев и Костадин Костадинов, Възраждане Ангел Георгиев и Костадин Костадинов, Възраждане Източник: Zonanews
По-рано досегашният народен представител от " Възраждане " Ангел Георгиев разгласи, че е бил обичай от македонски служители на реда на граничния пункт Гьоешево (ГКПП Деве хълм от македонска страна), където се изви дълга опашка от чакащи коли. Той твърди, че е станал жертва на експанзия, тъй като се опитвал да разбере за какво е задържан различен наш съотечественик.
 

Георгиев сподели и видео от случилото се. След това от партията оповестиха, че Ангел Георгиев, дружно с още двама българи са отведени в Крива паланка, където ще бъдат съдени по бързата процедура. Възможният излаз от това бързо и непозволено произвеждане са два: да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен щемпел или да бъдат наказани на до 35 дни затвор, показаха от " Възраждане ".
 
Георгиев е бил народен представител в 47-то и 48-то Народно заседание, както и зам.председател на Комисията по външна политика в двата поредни мандата.
На граничния пункт Деве хълм, сред Република България и Северна Македония, от тази заран е засилен полицейският надзор поради оповестените проведени групи от български жители за посещаване на гроба на революционера Гоце Делчев във връзка отбелязването на 151-та годишнина от неговото рождение.
 
Малко по-рано министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония заяви, че е отстранена щета в системата, заради която придвижването на моторни транспортни средства през граничните пунктове беше прекратено за няколко часа. Това провокира опашки и напрежение измежду чакащите на граничния пункт Гюешево-Деве хълм.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР