Десетки автомобили са закъсали в Разградско заради тежката зимна обстановка.На

...
Десетки автомобили са закъсали в Разградско заради тежката зимна обстановка.На
Коментари Харесай

Автобус с деца и десетки автомобили са закъсали в Разградско

Десетки коли са закъсали в Разградско поради тежката зимна конюнктура.

„ На 3 километра от изхода на Разград в посока Търговище има колона от блокирани коли. Има и рейс с деца, които ще бъдат извозени “, сподели пред БТВ комисар Емилиян Станев, шеф на пожарната в Бургас.

„ В 03:50 часа е постъпила информация за произшествието. Правят се опити за освобождение на пътя. Има два закъсали снегорина, а различен се пробва да почисти пътя. Пострадалите се извозват с верижна техника и са настанявани на безвредно място. Двама румънски жители са в пожарната в Разград “, добави той.

„ Доколкото ми е известно, колите са тръгнали след снегорина, като се е образувала колона. Снегоринът закъсва, а те остават в капан. В момента текат избавителни действия. Достигнали сме до децата “, добави Станев.

В Разградско зимната конюнктура остава усложнена. Затворени за придвижване са към момента всички пътища в региона. Сутринта е получен сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Цар Калоян. Към момента на терен работят над 20 снегопочистващи машини.

Населените места в седемте общини в региона, без електричество са още доста. Екипите на електроразпределителното сдружение работят и поетапно отстраняват повредите.

Днес е неучебен ден за учебните заведения в седемте общини в региона. Заради оповестеното бедствено състояние там е допустимо да не се учи и във вторник, само че това ще се реши на съвещанията на съответните спешни щабове, прецизираха от Регионалното ръководство на образованието, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР