Десетки автомобили осъмнаха с фишове от по 50 лева за

...
Десетки автомобили осъмнаха с фишове от по 50 лева за
Коментари Харесай

Десетки автомобили получиха „честитки” в Пловдив

Десетки коли осъмнаха с фишове от по 50 лв. за погрешно паркиране в пловдивския квартал " Кючук Париж ", предава  По думите на техния четец е извършена профилирана акция през вчерашния ден към 9:00 часа сутринта против всички живеещи на улица „ Георги Икономов ” в квартала.

„ Всички коли имахме фишове, макар че постоянно паркираме по еднакъв метод. Аз персонално пребивавам от 40 години тук и в никакъв случай до в този момент не съм бил глобяван. Това се води предблоково пространство и нямат право да ни глобяват. Освен това, фишовете бяха единствено за коли пред блока, в случай, че в близост има голям брой погрешно паркирани коли. Автомобили бяха спрени даже и в зелените площи и междублоковите пространства, само че те не бяха санкционирани ”, описа пострадал пред медията ни. По думите му санкционираните коли не са пречили по какъвто и да е метод на придвижването на други МПС-та и пешеходци.

„ Тротоарът пред блоковете е полегат и постоянно се е употребил за паркинг, само че колите не пречат по никакъв метод на пешеходците. За момента не знаем и да има специфична организация на придвижването ”, описа още той.

От TrafficNews са се свързали с шефа на Оперативна програма „ Общинска защита ” Димитър Палашев, който извърши незабавна инспекция. По думите му фишовете са били написани след подадено недоволство, че се нарушава спокойствието и публичния ред и се попречва прекосяването на пешеходци.

„ За момента санкциите няма да са ежедневни, само че в случай че се подават сигнали сме длъжни да реагираме ”, добави още той.

Припомняме, че сходен проблем неотдавна имаше и в ЖК „ Христо Смирненски ”. На ул. „ Йордан Гавазов ” в квартала бяха санкционирани всички коли, спрени от лявата страна, въпреки жителите да паркират по този начин от години. Там казусът също беше, че санкциите се сформират на избираеми улици, а не на коли, които са нарушили пътните знаци.





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР