Десетина американски конгресмени, повечето демократи, са се консултирали през декември

...
Десетина американски конгресмени, повечето демократи, са се консултирали през декември
Коментари Харесай

Конгресмени питали психиатър за състоянието на Тръмп

Десетина американски конгресмени, множеството демократи, са се съветвали през декември с професор по психиатрия от университета в Йейл за менталното здраве на президента Доналд Тръмп, оповестяват Си Ен Ен и „ Политико “.

Неназован сенатор от Републиканската партия е бил в групата, която разговаряла с професор Банди Лий, авторка на книгата „ Опасният случай на Доналд Тръмп “ – алманах с есена на психиатри, анализиращи психическото положение на президента на Съединени американски щати.

" Политиците споделиха, че са разтревожени от заплахата, която съставлява президентът, заплахата, която неговата психическа неустойчивост съставлява за страната “, разясни психоложката пред Си Ен Ен.

Диагностицирането на пациент без среща с него и консултация опонира на разпоредбите на Американската психиатрична асоциация, която приканва членовете си да се въздържат от професионални оценки за човек, който не са оценявали персонално.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс назова консултациите срамни и смешни. " Ако той беше некадърен, нямаше евентуално да е там, където е, и нямаше да победи най-силната група претенденти на Републиканската партия “ на първичните избори през 2016, разяснява тя.

В Камарата на представителите 57 от демократи, т.е. близо 30% от партийната група, са внесли законопроект за основаването на специфична парламентарна комисия, която би трябвало да откри дали президентът е психически и физически некадърен да извършва функционалностите си.

Конституцията на Съединени американски щати планува два метода за промяна на президента по време на мандата му. Първият е отстраняването му с гласоподаване в Конгреса с болшинство от 2/3 по съответно обвиняване. Вторият е организиран с 25-ата корекция, призната през 1967, която разрешава на вицепрезидента и половината от държавното управление да разгласят, че президентът е в неспособност да упражнява пълномощията си и да извършва отговорностите си. Тогава вицепрезидентът поема функционалностите му. Ако президентът подаде тъжба против това решение, въпросът отново отива в Конгреса, който би трябвало да удостовери решението с 2/3 от гласовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР