Десетилетия наред Лозенец остава един от най-реномираните и предпочитани квартали

...
Десетилетия наред Лозенец остава един от най-реномираните и предпочитани квартали
Коментари Харесай

Кръстова вада, естественото развитие на Лозенец

Десетилетия наред " Лозенец " остава един от най-реномираните и желани квартали в София. Това от една страна непрекъснато усилва цената на парцелите в квартала до приблизително €2800 кв.м, а от друга изчерпва свободните имоти за нови здания. Ето по какъв начин в края на предишното десетилетие вълната от интерес застигна прилежащия квартал Хладилника, който оптимално се приближава до стила на живот на този в горната част на Лозенец. Нещо повече, един от централните входове на Южен парк е от страната на Хладилника, а и кварталът се снабди с най-големия търговски център в тази част на града - Paradise Mall. Всичко това подтикна стремглавото, само че малко развиване на Хладилника, защото това е един от най-малките квартали в столицата. Така, някъде към 2020 година пристигна ред на Кръстова вада , естественото развиване на Лозенец и Хладилника в посока планината Витоша.

Интересът към квартал Кръстова вада датира още от 2017-2018 година, само че в последните 12-18 месеца той се трансформира в един от най-бързо разрастващите се квартали в София . Нови здания и затворени комплекси се строят непрекъснато, като има още доста свободни имоти. Купувачите в квартала са най-вече младежи на възраст към 25-35 години.

Темпът на развиване на квартал Кръстова вада е свързан от три фактора съгласно Александър Гергов, ръководещ сътрудник в Antre Real Estates. “На първо място това е големият дефицит на имотни оферти в Лозенец и Хладилника . На второ място е клъстерът от бизнес здания , който се заформи в радиус на към 500 метра от кръстовището на бул. Черни Връх и бул. Хенрих Ибсен. На трето място е достъпността на Кръстова вада до центъра, планината и Южен парк . Всичко това прави квартала един от най-перспективните освен за живущите там, само че и за инвестиращите в парцели. ”, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР