Десетилетия наред De Beers e водещото име в света на

...
Десетилетия наред De Beers e водещото име в света на
Коментари Харесай

Възходът на компанията, която повече от век контролира световния добив на диаманти

Десетилетия наред De Beers e водещото име в света на диамантите. Компанията съществува от 1888 година и дълго време беше благосъстоятелност на семейството Опенхаймер. от 20-те години на 20 век този бизнес се трансформира в най-значимото име в една от най-доходоносните промишлености.

Преди малко повече от 10 години семейството Опенайхмер продава каузи си в De Beers на компанията Anglo American и нещата се трансформират.

Business Insider споделя за историята на възхода и падението на този монопол за милиарди долари, който " безусловно смазваше конкуренцията и изпадналите във финансови усложнения държавни управления от 10 век насам ".

Диамантите стават знак на любовта с помощта на De Beers

Впрочем, това е съвсем разумно, защото самата De Beers става това, което е през днешния ден поради една любовна история - любовта към парите.

В началото търговия с диаманти е имало главно в Индия и Бразилия. С откриването на диаманти в Южна Африка търговията неотложно се разраства и става доста по-малко печеливша.
 De Beers покачва цените на диамантите още веднъж поради пик в търсенето
Купувачите са " гладни " за диаманти и най-голямата компания в промишлеността усили още веднъж цените

Бизнесът на компанията се възвърне към предкризисните равнища

До средата на 19 век диамантите са необичайност и могат да бъдат видени единствено на ръката на някой монарх. Диамантената тресчица, която стартира в Южна Африка във втората половина на 19 век обаче, наводнява залива с диаманти, което- както всеки добър предприемач знае, убива търсенето.

Тогава има очевидна потребност от съобразителност и реклама, с цел да бъде непокътната репутацията на диамантите като нещо скъпо и търсено и тук на напред във времето излиза De Beers.

Историята на De Beers стартира с родения в Англия предприемач Сесил Роудс

Предприемачът навлиза в диамантения бизнес в Южна Африка, като дава водни помпи чартърен на миньори преди самичък да закупи диамантени полета. Роудс усеща, че е навлязъл в неразвит пазар и купува диамантени полета, сред които и поле, благосъстоятелност на два братя на име " de Beer. "

През 1880 година той основава De Beers Mining Company. Тенденцията в добива на диаманти е съдружието с по-малки групи, с цел да се образуват по-големи. Така единствено за няколко години De Beers става притежател на процедура на всички диамантени мини в Южна Африка.

През 1888 година е основана De Beers Consolidated Mines Ltd., която на процедура държи монопола над целия рандеман и разпространяването на диаманти от Южна Африка

De Beers приема доста форми по целия свят, до момента в който въздействието й в диамантената търговия се разраства

За да управлява предлагането, а оттова и цените, Роудс основава разпространителски подразделения посредством " Диамантения профсъюз, " включително " The Diamond Trading Company " в Лондон и " The Syndicate " в Израел.

Притежателите на права за рандеман на диаманти и доставчиците сплотяват напъните си с De Beers, тъй като техните ползи са същите - основаване на дефицит на диаманти и следващи високи цени.

И до момента в който други първични материали регистрират съмнения в цените през годините, цените на диамантите нарастват непрекъснато след Голямата меланхолия.

Роудс умира през 1902 година, само че до тогава De Beers управлява 90% от добива и разпространяването на диаманти в света, само че след това Ърнест Опенхаймер трансформира компанията в голяма бизнес империя.
 De Beers: Търсенето на диаманти в света пораства, макар спада в последно време
De Beers: Търсенето на диаманти в света пораства, макар спада в последно време

Продажбите на диаманти за 2021 година като цяло са по-големи в сравнение с през предпандемичната 2019 година

Опенхаймер, който е конкурентен производител на диаманти и има лична компания (Anglo American Corporation), на процедура съумява да купи мястото си в борда на шефовете на De Beers през годините. До 1927 година той е ръководител на борда на шефовете.

Под управлението на Опенхаймер De Beers подписва извънредни контракти с снабдители и купувачи, което на процедура изключва опцията човек да заобиколи De Beers в търговията с диаманти.

Структура на бизнеса през 20 век

Структурата на бизнеса на компанията остава същата през по-голяма част от 20 век - поделение на De Beers купува диамантите. De Beers дефинира количеството диаманти, които желаят да продадат и на каква цена, за цялата година. Всеки производител ще получи дял от общата продукция, а купувачите вземат диамантите си и ги препродават тук-там като Антверпен и Ню Йорк.

Световният спад в цените на диамантите през 30-те години на предишния век принуждава семейството Опенхаймер да започва известната си маркетингова акция " Диамантите са безконечни. "

Синът на Ърнест - Хенри, пътува до Ню Йорк през 1938 година, където се среща с рекламната организация N. W. Ayer. Съединени американски щати към този момент е считан за идващия огромен пазар на диаманти и по тази причина е фиктивен доста ефикасен проект за продажбата на диаманти на американците - да бъдат уверени, че диамантите са равни на обич. Формулата несъмнено съумява и работи до през днешния ден.

De Beers към момента е компанията, която дефинира цените на пазара.
 Кой и по какъв начин може да забрани на бижутерската промишленост да предлага съветски диаманти
Кой и по какъв начин може да забрани на бижутерската промишленост да предлага съветски диаманти

Съединени американски щати подозира, че посредством приходите на съветската държавна компания " Алроса " се финансира войната в Украйна
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР