Десет учени от Световната здравна организация - СЗО пристигат в

...
Десет учени от Световната здравна организация - СЗО пристигат в
Коментари Харесай

Китай пусна СЗО, започват да проучват произхода на К-19

Десет учени от Световната здравна организация - СЗО идват в Китай от четвъртък, с цел да проучат произхода на К-19, повече от година след началото на пандемията и на фона на обвинявания, че Пекин забавя следствието, предават международните информационни организации.

Екипът на СЗО "ще организира взаимно изследователско съдействие за произхода на К-19 с китайски учени ", се споделя в изказване на Националната здравна комисия.

Дългоочакваната задача, която се разисква от предходната година, е от огромно политическо значение в миг, когато пандемията К-19 опустоши страни по света, аргументи съвсем два милиона смъртни случая и спря международната стопанска система.

Екипът от специалисти на СЗО ще е под карантина в продължение на две седмици след идването си в Китай и се чака да посети Ухан - градът, където за пръв път в края на предходната година се появи гибелен вирусен клъстер.

Съединени американски щати и Австралия насочиха интернационалните апели за изследване на произхода на пандемията, поставяйки Китай под забележителен напън на фона на възходящите апели за отговорност.

Пекин е изправен пред интернационална рецензия поради неналичието на бистрота по време на първичното огнище, до момента в който в страната държавното управление похвали личното си отношение към огнището и задуши всевъзможни рецензии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР