Десет тона морски пясък, камъни и раковини, които туристите дълги

...
Десет тона морски пясък, камъни и раковини, които туристите дълги
Коментари Харесай

Уникален случай в Сардиня - с откраднати камъни, раковини и пясък

Десет тона морски пясък, камъни и раковини, които туристите дълги години са се опитвали да откраднат от курортите на Сардиния, се завърнаха на брега с помощта на съглашение сред разнообразни локални управляващи, написа вестник Corriere della Sera.
Известен с стилните си хотели, Изумруденият бряг, ситуиран в северната част на италианския остров, страда от години от туристи и „ предприемачи ”, които изнасят бял вулканичен пясък оттатък неговите граници. Онези, които контрабандират, биват глобявани: преди година екскурзиант беше санкциониран с хиляда евро за опит да изнесе бутилка с неповторимия пясък, отбелязва още БГНЕС.
" Преди няколко месеца ни се обадиха от летището в Олбия. Предупредиха ни, че целият пясък, камъни и черупки лежат в складовете им и са конфискувани от куфарите на туристи, напускащи острова ", сподели шефът на морската предпазена зона Аугусто Навоне.
Властите в морския курорт първоначално не разбрали, че не става въпрос за няколко цялостни бутилки, а за към 10 тона скъп товар, насъбран на летището.
Със съдействието на геолози от Университета в Каляри, екологичната полиция и районните управляващи дефинираха две места, които са подобаващи връщане на новия пясък. В последна сметка той беше разпределен сред островите Таволара и плажа на Порто ди Сан Паоло.
Според Навона сходни размери красноречиво приказват за мащаба на неприятната туристическа традиция. Повечето от иззетите „ сувенири ” бяха бутилки от половин литър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР