Десет страни членки на Механизма за гражданска защита на ЕС

...
Десет страни членки на Механизма за гражданска защита на ЕС
Коментари Харесай

ЕС изпрати помощ на пострадалите от земетресения и наводнения в Албания

Десет страни членки на Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз изпратиха помощ на популацията на Албания, потърпевшо от трусове и наводнения, заяви черногорската телевизия РТЦГ.

Помощ изпратиха Австрия, Хърватия, Италия, Гърция, Унгария, Финландия, Словакия, Словения, както и Норвегия и Черна гора, които не са членки на Европейски Съюз, само че вземат участие в механизма.

Информационният център на Европейски Съюз заяви, че поради огромните вреди, нанесени от двете огромни трусове на 21 септември и последвалите наводнения в резултат на проливните дъждове, албанските управляващи са поискали интернационална помощ от Механизма за гражданска отбрана, добави Българска телеграфна агенция.

В потърпевшите области на Албания към този момент са изпратени първите помощи под формата на палатки, генератори, съществени хранителни артикули.

Две трусове с магнитуд 5,6 и 5,1 бяха регистрирани на 21 септември в региона на Дуръс, последвани от серия по-слаби земетресения. Най-засегнати са регионите на градовете Дуръс, Тирана, Елбасан, Дибра, Лежа, Фиер и Берат. Два дни по-късно областите, потърпевши от трусове, бяха наводнени от проливните дъждове. Природните бедствия нанесоха съществени вреди на здания и инфраструктура. Формирани са краткотрайни центрове за евакуация на хората, принудени да изоставен жилищата си от съображения за сигурност. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР