Десет синдиката от френската авиокомпания Ер Франс (Air France) призовават

...
Десет синдиката от френската авиокомпания Ер Франс (Air France) призовават
Коментари Харесай

Air France пред стачка

Десет синдиката от френската самолетна компания Ер Франс (Air France) приканват за стачка на 22 февруари с искане да бъдат нараснали заплатите на всички чиновници с 6 % през 2018 година, с цел да компенсира неналичието на индексация по отношение на инфлацията от последните шест години, съобщи Франс прес.

Три синдиката на водачите, два на стюардесите и стюардите и пет профсъюзни организации на наземния личен състав се опълчват на съглашението, подписано от два синдиката, представляващи 31,3 на 100 от гласовете на личния състав, предвиждащо нарастване на възнагражденията с 1 % на два стадия през 2018 година.

Десетте синдиката, създатели на протестния апел, съставляват 52,6 % от гласовете на чиновниците и имат намерение да се възползват от правото си да блокират това съглашение.

Последното нарастване на заплатите на всички чиновници е било през 2011 година, напомнят синдикатите.
Ръководството на Ер Франс има намерение да приложи едностранно ограниченията от съглашението, предвиждащи нарастване на заплатите с 0,6 % от 1 април и с 0,4 % от 1 октомври за всички чиновници, както и самостоятелни нараствания (премии, издигане в служба, прослужено време) от 1,4 на 100 за наземните чиновници, плюс актуализиране на компенсациите за пренасяне на друга работа.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР