Десет поредни години ВМРО провежда в община Септември съревнование за

...
Десет поредни години ВМРО провежда в община Септември съревнование за
Коментари Харесай

Избират най-патриотичния дом на десетилетието

Десет следващи години Вътрешна македонска революционна организация организира в община Септември състезание за най-патриотичен дом в общината. А тази година ще бъде определен и най-патриотичен дом на отминалото десетилетие всред спечелилите в съответната година, заяви Кузо Божинов, по чиято концепция се провежда състезанието.

На 1 декември завърши крайният период за гласоподаване за избор на най-патриотичния дом на отминалото десетилетие в общината. Победителят ще бъде разгласен на 18 декември (събота) от 17 часа в залата на читалище Възраждане в град Септември (зад битовия комбинат на мястото на остарялото кино). Организаторите канят на особено празненство по награждаването всички участници, най-патриотичните домове определени в съответната година.

Досега най-силна поддръжка в конкуренцията получава семейство Гущерови от Виноградец – 42 гласа, следват фамилиите Венчеви от Бошуля с 10 гласа и Николови от Варвара с 9 гласа. В годишните надпревари участниците получават точки по общо 10 критерия – за родолюбиви знаци, български литература, повече деца в дома, националния трикольор на видно място, битово оформление, обязаност с публични дела, православни знаци и други. През този месец ще бъде избран и тазгодишният победител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР