Десет от полетите на германската авиокомпания Lufthansa от и до

...
Десет от полетите на германската авиокомпания Lufthansa от и до
Коментари Харесай

Lufthansa отменя 10 полета от и до София заради продължаващите стачки

Десет от полетите на немската самолетна компания Lufthansa от и до София, планувани за вторник (20 февруари), се анулират. Това излиза наяве от известие на летище София.

Става дума за полети от и до Мюнхен и Франкфурт. Причината за смяната е плануваната стачка на незамния личен състав на самолетната компания.

Очаква се поради нея да бъдат анулирани голям брой полети, като до 200 хиляди пасажери ще бъдат наранени. Демонстрацията на близо 25 хиляди членове на профсъюза Verdi ще продължи от 04:00 ч. сутринта във вторник до 07:00 ч. сутринта в сряда.

Най-засегнати ще бъдат полетите в основните летища във Франкфурт и Мюнхен, макар че служащите на Lufthansa в Берлин, Кьолн-Бон, Дюселдорф, Хамбург и Щутгарт също ще стачкуват.

" Поради стачката сега допускаме, че ще могат да бъдат изпълнени единствено към 10 до 20 % от програмата за полети на самолетна компания Луфтханза, изключително на 20 февруари ", предизвестява превозвачът.

Съгласно европейските правила билетите напътниците имат право да бъдат презаверени за всеки свободен полет допустимо най-скоро и да им бъдат обезпечени храна и настаняване, в случай че е належащо, за сметка на Lufthansa.

Миналата седмица договарянията сред профсъюза и самолетната компания се провалиха, като Verdi съобщи, че 96% от членовете са отхвърлили последното предложение на самолетната компания. Профсъюзът твърди, че заплащането на наземния личен състав изостава от това на останалите чиновници на Lufthansa и че в интервал на рекордни облаги авиотранспортното сдружение би трябвало да " върне на чиновниците част от прихода, койтое изгубен поради Коронавирус пандемията ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР