Десет от 13-те мъже, задържани в петък за детско порно,

...
Десет от 13-те мъже, задържани в петък за детско порно,
Коментари Харесай

10 мъже от педофилската мрежа, разбита в София, Варна, Хасково, Перник остават зад решетките

Десет от 13-те мъже, арестувани в петък за детско порно, остават зад решетките. Това е равносметката, откакто през днешния ден завършиха и последните каузи за установяване на  ограничения за неотклонение на задържаните, пише . Последните се гледаха в съдилищата в Перник, Варна и Хасково, а в събота и неделя каузи имаше в съдилищата в Девня, Стара Загора, Елин Пелин и София.

Двама от арестуваните са с парична гаранция. На единия тя е 7000 лв., а на другия - 2000. Само един е с подписка.  Това демонстрира, че по случая е работено доста съществено и са събрани стоманени доказателства, разясниха магистрати.

Мащабната интервенция беше в петък. В нея се включиха  прокурори, следователи от националната следствена работа, чиновници на ГДБОП, жандармеристи. Арестувани бяха мъже на възраст 30-40 години, имало и на 60. Те били с разнообразни специалности - водач от Нидерландия, айтита, техници, притежател на  магазин за спортни артикули, оценител на недвижими парцели.

Кадрите, открити в техните телефони, компютри, на флашки и други, били шокиращи. На тях имало подиуми на полово принуждение над деца сред 2 и 10 година Жертвите били от някогашните руски републики, Филипините, Индонезия и други.

Сред ужасяващите фрагменти имало подобен на момче на 10-12 година, което насилвало момиче на към 7 година Видеото било популяризирано от водача. На различен клип мъж се гаврел с малко момиченце.

„ Не бих могъл да покажа тези фрагменти и да кажа повече за тях, тъй като, който ги види, ще би трябвало да си измие очите ”, разяснява в петък зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. 

Пред съда един от арестуваните изясни, че свалял клиповете от любознание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР