Десет области на страната вече са в жълтата зона с

...
Десет области на страната вече са в жълтата зона с
Коментари Харесай

COVID картата на България: 10 области вече са в жълто

Десет области на страната към този момент са в жълтата зона с над 100 на 100 хиляди инфектирани с COVID-19 на двуседмична база, предават от.

Това са Бургас, Варна, Враца, Добрич, Перник, Пловдив, Разград, София, София-град и Ямбол.

Заболеваемостта в София е най-висока - 228.23 на 100 хиляди инфектирани.

Страната е в равнище 2 по този индикатор, като двуседмичната заболеваемост във вторник доближи 127.39 на 100 хиляди души.

Промяна има и в картата на епидемиологичната конюнктура по райони. След като западният район 1 влезе в зеления първи стадий, 5-дневната прогноза демонстрира, че в него се чака да влязат и район 3 и район 5.

Те обгръщат областите Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Бургас, Ямбол и Стара Загора.

I стадий от Плана за развиване на пандемията планува разширение на обсега на обекти и действия, по отношение на които са въведени противоепидемични ограничения, управление спазването на ограничения, основаване на организация за надзор и наблюдаване на ограниченията. В сферата на образованието също са заложени съответни Коронавирус ограничения: Изследване за COVID-19 с бързи антигенни проби един път седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия личен състав. Преустановява се провеждането на проведени действия с възпитаници, включващи визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други

От DarikNews.bg напомнят, че в петък от Министерството на здравеопазването желаеха Регионалните здравни инспекции да изискат от болничните заведения носенето на маски от медиците и пациентите. С писмо до Инспекциите, от ведомството настояха пациенти с COVID-19 да не бъдат връщани от болничните и незабавните заведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР