Десет нови линейки са доставени в центрове за спешна медицинска

...
Десет нови линейки са доставени в центрове за спешна медицинска
Коментари Харесай

Десет нови линейки са доставени в центрове за спешна медицинска помощ в страната

Десет нови коли за спешна помощ са доставени в центрове за незабавна здравна помощ /ЦСМП/ в страната, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/.
Линейките са обезпечени по план "Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ". Новите коли за спешна помощ са разпределени в Бургас /2 броя/, Велико Търново /2 броя/, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Кюстендил, Видин и Габрово - по 1 брой. Други 22 коли за спешна помощ към този момент са обезпечени в незабавните центрове в София, Пловдив, Варна, Плевен, Силистра и Хасково. До края на юни ще бъдат предоставени и признати още 10 коли за спешна помощ, а до края на годината общият им брой би трябвало да доближи 90, допълинха от пресслужбата.
Създадена е организация ежемесечно, незабавно след доставката на новите коли за спешна помощ, в тях да се конфигурират GPS устройства и паник бутони. В 20 от новите коли за спешна помощ има конфигурирани устройства и паник бутони, в другите 12 са подхванати дейности за монтаж, който ще завърши до края на месеца.
Предстои образование на личния състав в системата на незабавната помощ за работа с новите устройства в колите за спешна помощ.
Всяка от колите за спешна помощ има ново съоръжение - кислородна апаратура, дефибрилатор с ЕКГ, инфузионна помпа, респиратор/апарат за механична вентилация, стационарен и мобилен аспиратор и други
Към момента системата за незабавна здравна помощ разполага с 693 санитарни автомобили/линейки, закупени главно след 2007 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР