Десет надзиратели и четирима затворници са били убити рано сутринта

...
Десет надзиратели и четирима затворници са били убити рано сутринта
Коментари Харесай

Убити и ранени при нападение на затвор в Мексико

Десет надзиратели и четирима пандизчии са били убити рано сутринта в неделя, когато въоръжени мъже в бронирани транспортни средства нападнаха държавен затвор в Сиудад Хуарес от другата страна на границата с Ел Пасо, американския щат Тексас.  Това заяви " Ройтерс ", като цитира държавни чиновници.

Прокуратурата на щата Чихуахуа сподели в изказване, че към 7 часа сутринта разнообразни бронирани транспортни средства са пристигнали в пандиза и въоръжени мъже са разкрили огън по пазачите.

13 души са били ранени, а минимум 24 пандизчии са избягали.

Мексикански бойци и държавна полиция са  си върнали контрола над пандиза по-късно в неделя . Държавната прокуратура заяви, че нейните чиновници проверяват случая.

Припомняме, че през август протест в същия щатски затвор се популяризира по улиците на Хуарес в принуждение, което докара до гибелта на 11 души.
 7 починали при нова вълна на принуждение в Мексико
7 починали при нова вълна на принуждение в Мексико

Недалеч от границата със Съединени американски щати

Насилието е постоянно срещано събитие в мексиканските затвори, в това число в някои, където управляващите поддържат единствено номинален надзор. Редовно избухват конфликти сред пандизчии на враждуващи банди, които тук-там като Хуарес служат като подставени лица на наркокартелите.

Малко преди нападението против пандиза в неделя общинска полиция е била нападната и е съумяла да залови четирима мъже след гонене, се споделя в изказването на държавната прокуратура. По-късно полицията умъртви двама хипотетични въоръжени причинители, пътуващи в джип.
 18 починали при престрелка в Мексико
18 починали при престрелка в Мексико

Инцидентът е станал в южния мексикански щат Гереро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР