Десет машини в изборни секции на територията на област Пазарджик

...
Десет машини в изборни секции на територията на област Пазарджик
Коментари Харесай

Десет машини в Пазарджишко имат проблеми при отпечатване на една от двете бюлетини

Десет машини в изборни секции на територията на област Пазарджик имат проблеми при печатане на една от двете бюлетини, заяви за Българска национална телевизия ръководителят на Районната изборна комисия Антони Върбев. За случаите е известена ЦИК, от където са получени инструкции гласоподавателите да могат да гласоподават още веднъж с хартиена бюлетина за вота, за който машината не е отпечатала правилен откъслек. В един от случаите е излязла бяла бюлетина, в други дребна, без данните за извършения избор. Има и намачкани от устройствата бюлетини.

В 31-а СИК в Пазарджик е една от машините, които дават недостатък. Нейният ръководител Станислав Младенов показа, че проблем се получава през няколко гласувания. За всеки обособен случай той попълня надлежно протокол, според напътствията на ЦИК. В други три СИК машините са спрели да работят, посочи още ръководителят на РИК-Пазарджик.

Други проблеми от началото на изборния ден не са регистрирани. На територията на 13 МИР-Пазарджик право да гласоподават на изборите 2 в 1 имат малко над 230 000 души. Разкритите изборни секции за 367, като единствено в 30 от тях не се гласоподава с машини, а единствено с хартиени бюлетини.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР