Десет кучета от общинския приют в село Горни Богров ще

...
Десет кучета от общинския приют в село Горни Богров ще
Коментари Харесай

Десет кучета от приюта в Горни Богров очакват своите нови стопани в парка Заимов

Десет кучета от общинския подслон в село Горни Богров ще чакат следобяд своите нови стопани в столичния парк " Заимов ". Инициативата е на общинското дружество Екоравновесие, което за втора поредна година провежда акция " Осиновявай, не купувай “.

Всеки искащ ще може да вземе някое от кучетата, които са здрави, обезпаразитени и имунизирани. Директорът на Екоравновесие Веселин Асенов приканва повече животни да бъдат осиновявани, вместо да се купуват от нерегламентирани развъдници и зоомагазини:

„ Доста постоянно се случва в тези магазини да се продават животни с неразбираем здравен статус, с неразбираем генезис. Тези животни са или плод на близко родствено отглеждане, което по-късно води до редица здравословни проблеми при животните “.

Осиновяването в парка ще се прави на място само против персонална карта. За да бъдат сигурни, че кучетата отиват при надеждни стопани доброволците ще беседват с кандидат-осиновителите, с цел да преценяват дали те дават отговор на условията и могат да се грижат за животното. 

Събитието ще се организира сред 15 и 19 часа в парк „ Заимов “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР