Десет католици от църковния хор в Белене са избрани да

...
Десет католици от църковния хор в Белене са избрани да
Коментари Харесай

В Белене вече репетират за посрещането на папа Франциск

Десет католици от църковния хор в Белене са определени да изпълнят песните по време на светата литургия с папа Франциск в София. Въпреки че живеят и работят в разнообразни краища на страната, всяка седмица те се събират в храма „ Св.Антон Падуански " в Белене, с цел да репетират и да могат да посрещнат почтено главата на римокатолическата черква.

Белене

От църквата „ Св.Антон Падуански ", която е покрай брега на Дунав, се чуват ангелските гласове на католиците от хора в Белене.

Здравка е специалист в здравната ревизия в Плевен, а Бистра психолог. В храма пеят от 10-годишни, а любовта към църковната музика наследяват от бабите си. От месец обаче са в трескава подготовка поради визитата на папа Франциск.

Трябва съвършено да научат и изпълнят 30 текста на песни, които ще изпълнят пред папата с още 100 хористи от цяла България.
Бистра Нецова: Наша отговорност ще бъде да създадем едно молитвено въодушевление, да усетим всички дружно същинската наслада от това, че папата е с нас и всички ние сме единни в любовта към Бога.
Светият отец ще бъде посрещнат първо с песента „ Идва през днешния ден първосвещеник ". На литургията ще звучат още „ Реджина Чели " и „ Истинска наслада ", а осъществяванията ще са на четири гласа.
Здравка Стоева: Като младежи пяхме „ Черната Мадона " дружно с папа Йоан Павел Втори, а в този момент ще се срещнем и с папа Франциск. И както се пее в една от песните - В мира се ражда същинската наслада. Пожелаваме си го на нас, пожелаваме го и на вас- мир и наслада. " Отец Паоло Кортези: Специално този папа е положителен. Ще остане освен спомен, а берекет за всички.
Визитата на папа Франциск у нас е мотив за двойна наслада за хората в Белене, където живее най-голямата католическа общественост в Северна България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР