Десет картини, предоставени от Ники Младжов, събират погледите на ценителите,

...
Десет картини, предоставени от Ники Младжов, събират погледите на ценителите,
Коментари Харесай

„Пътят“ на Светлин Русев показват колекционери

Десет картини, предоставени от Ники Младжов , събират погледите на ценителите, видя HotArena .

Великолепни произведения на Светлин Русев събраха фенове на Маестрото в изложба „ Средец “ на Министерството на културата. Съюзът на колекционерите в България отдава респект на великия художник с изложбата „ Пътят “ година откакто ученият си отиде от този свят. Картини от сбирките си предоставиха 21 членове на съюза, с цел да могат ценителите на творчеството на Светлин Русев да видят от близко шедьоврите му. „ Виждате какъв брой добре са обгрижвани картините – колекционерите пазят културното ни завещание “, показа проф. Валери Стефанов, ръководител на СКБ, който откри изложбата дружно с проф. Аксиния Джурова. „ В креативната си биография Светлин Русев написа „ Повярвах, че съм намерил пътя – заблуда!!! “ Изложбата „ Пътят “ демонстрира дали това е било заблуда. Светлин е създател, който постанова бездънен метафизичен взор към живота “, сподели на откриването проф. Аксиния Джурова, която е куратор на изложбата дружно с проф. Иван Маразов. 

Сред колекционерите, дали картини за изложбата, са Боян Радев, Венцислав Кадиев, и Ники Младжов, който взе участие в експозицията с 10 спиращи дъха платна на Светлин Русев, с който бизнесменът-колекционер беше извънредно непосредствен. Портрет на жена, наименуван от Маестрото „ Светлин – преди Светлин Русев “ , нарисуван през 1956 година, възложен от Ники Младжов, грабваше погледите на посетителите, както и изключителните картини „ Майка “, „ Прегръдка “, „ Ковачи “ и „ Рибари “, нарисувани през 60-те години на предишния век. Картините „ Голо тяло “ от 1970 година и „ Кюстендилска пролет “ от 1973 година, предоставени от частната сбирка на Ники Младжов, обрамчват като в рамка останалите платна, изложени на витрината на галерията и могат да се видят от всички минувачи, запалени по изкуството. 

„ Лутах се в търсене на магическия метафизичен камък на мъдростта, с безконечните отговори оттук и живота отвъд; стигнах до каменна кариера, с кървавите следи на време, труд и тъга “, е написал Светлин Русев в последния ден от живота си. Благодарение на самодейността на Съюза на колекционерите всички могат да се насладят на креативния път на Маестрото.     „ Голо тяло “ от 1975 година и „ Прегръдка “ от 1963 година на Светлин Русев от сбирката на Ники Младжов  
„ Светлин – преди Светлин Русев “ – картина от сбирката на Ники Младжов, нарисувана от Маестрото през 1956 г.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР