Десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от Украйна са

...
Десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от Украйна са
Коментари Харесай

Украйна: Над 170 деца са загинали във войната

Десет филантропични коридора за евакуация на хора от Украйна са контрактувани за през днешния ден, съобщи украинският вицепремиер Ирина Верешчук.

Един от тях е за евакуация на хора от Мариупол с частни транспортни средства. Останалите са за евакуация с коли и рейсове от Донецка, Луганска и Запорожка област. На 8 април филантропичните коридори са съумели да изтеглят 6 665 души - бяха данните на Верешчук през вчерашния ден.

Мариупол продължава да е обграден от съветски войски. Пристанищният град е съвсем изцяло опустошен и в него не престават яростни боеве; съветските войски управляват някои квартали, а украинската войска - други. Повече от 150 000 души към момента се намират в града и се пробват да оцелеят без отопление и храна.

176 деца са били убити в Украйна по време на войната с Русия. 500 деца са били ранени, сочат нови данни на украинската Главна прокуратура, представени от УНИАН. Най-много децата са потърпевши в Донецка, Киевска и Харковска област.

Само при ракетното нахлуване през вчерашния ден против железопътната гара в Краматорск, която се употребява за евакуация, са починали пет деца и са ранени 16.

Руското министерство на защитата твърди, че съветските военни не са направили ракетна офанзива против Краматорск.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР