Десет хиляди километра ще навърти с колело до Токио ниндерландката

...
Десет хиляди километра ще навърти с колело до Токио ниндерландката
Коментари Харесай

Ниндерландка мина с колело през ГКПП Капитан Андреево на път за Токио

Десет хиляди километра ще навърти с колело до Токио ниндерландката Кирстен Вийлард.

Амбициозното и начинание стартира през март в Нидерландия. След като прекоси Белгия, Люксембург, Франция, Швейцария, Италия, Австрия, Словения, Хърватия и Сърбия, тя посети фермерски пазар в България. След това потегли на юг, отпочина си край село Бисер и мина през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, заяви " Старият мост ".

По пътя до японската столица Кирстен разпространява идеята на регенеративното земеделие. То трансформира сухите запустели региони в плодородни, употребявайки композиция от животни, интелигентно земеделие и остарели естествени правила. Практикуването му от огромните производители на храни, само че и от дребни ферми усъвършенства естествените запаси, вместо да ги изчерпва, споделя Кирстен Вийлард.

Още 11-годишна Кирстен стартира да се занимава с гребане, на което се посвещава към този момент съвсем 20 години. И въпреки да има забележителни триумфи, на три пъти - 2012, 2016 и 2020 - не съумява да завоюва олимпийска квота: частично неприятен шанс, частично контузии. " След като изпуснах Олимпийските игри като гребец, потеглям по различен път до Токио с колело. Мисията ми е да покачва осведомеността и да групирам дарения за планове за регенерация на екосистемите, споделя спортистката - пътешественичка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР