Десет години преди режисьорът Куентин Тарантино и сценаристът Роджър Ейвъри

...
Десет години преди режисьорът Куентин Тарантино и сценаристът Роджър Ейвъри
Коментари Харесай

Ако го няма на видеокасета, не го броим за филм. Куентин Тарантино и сценаристът на Pulp Fiction създават подкаст за кино

Десет години преди режисьорът Куентин Тарантино и сценаристът Роджър Ейвъри да създадат великия " Pulp Fiction ", двамата са в бизнеса с отдаването на Betamax касети в Манхатън Бийч в Калифорния.

Когато магазинът затваря през 1995 година, Тарантино изкупува касетите и мести видеотеката в дома си - за частно прилагане.

Този малко прочут факт е в основата на новия подкаст " The Video Archives ", който ще стартира от 19 юли през платформата Stitcher на SiriusXM. Ще бъде наличен на всички огромни платформи.

Режисьорът, притежател на 2 награди " Оскар ", ще е главният водещ и хазаин на новия подкаст, а Ейвъри и щерка му Гала ще му бъдат посетители. Тримата ще гледат по една касета от сбирката, след което ще я дискутират.

" Гледаме видеокасети, " показва Куентин идната поредност в нейния филмов откъс. " Не гледаме Blu-ray записи. Ако го няма на видеокасета, не можем да го броим за филм - би трябвало да бъде част от сбирката. "

Част от заглавията, които ще бъдат обсъждани в подкаста, са " Dark Star ", " Moonraker ", " Demonoid: Messenger of Death " и " Piranha ".

" Никога не сме си представяли, че 30 години, откакто работихме дружно зад щанда на видетеката, ще бъдем още веднъж дружно и ще вършим същото като тогава - да приказваме буйно за VHS филми, " гласи взаимно известие на Тарантино и Ейвъри. " Гледането на филми ни събра за пръв път и ни направи другари. Именно любовта ни към киното ни събира още веднъж в този момент. Обграждаме се с истинската сбирка на видеотеката, в която двамата работихме, преди да станем известни режисьори и сценаристи - пътешестване във времето обратно към златната епоха на VHS. "

Освен, че съумя да построи доста характерен личен жанр с филми като " Django Unchained ", " Pulp Fiction " и " Inglorious Basterds ", Тарантино е прочут и като един от хората с най-задълбочени знания за историята на промишлеността, другите ѝ течения и интервали. Филмите му са наситени с препратки към предходни творби, а последният - " Once Upon a Time in Hollywood " бе избран като " любовното му писмо към киното ".

По време на пандемията той посвети времето си на писане на кино ревюта за уеб страницата на историческото Ново кино " Бевърли ", което е негова благосъстоятелност от 2007 година насам. Киносалонът е ситуиран в една от най-старите здания в Лос Анджелис.

" Дори и да е тук поради премията, която ще получи, бих предположил, че е също толкоз разчувствуван от обстоятелството, че стои до вас - неговите сътрудници. Гарантирам ви, че знае за всеки режисьор в тази стая, гледал е филмите ви, изучавал ги е и цени цялото ви творчесто - и ще ви приказва за него, в случай че го попитате. В доста елементи, " - по този начин Брад Пит показа Куентин, връчвайки му премията на Гилдията на режисьорите в Съединени американски щати за кино лентата " Inglourious Basterds " през 2010.

Сега вратите към видеоархивите и брилянтния разум на Тарантино се отварят с новия му подкаст с Ейвъри.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР