Десет години, преди режисьорът Куентин Тарантино и сценаристът Роджър Ейвъри

...
Десет години, преди режисьорът Куентин Тарантино и сценаристът Роджър Ейвъри
Коментари Харесай

Куентин Тарантино и сценаристът на Pulp Fiction създават подкаст за кино

Десет години, преди режисьорът Куентин Тарантино и сценаристът Роджър Ейвъри да работят дружно по " Pulp Fiction ", двамата са служители, които дават чартърен Betamax касети във видеоархивите на Манхатън Бийч в Калифорния.

Сега се завръщат дружно към този интервал с новия си подкаст " The Video Archives ", който ще стартира на 19 юли през платформата Stitcher на SiriusXM. Ще бъде наличен на всички огромни платформи.

Когато магазинът затваря през 1995 година, Тарантино го купува и употребява складираните касети, с цел да го пресъздаде във личния си дом.

Режисьорът, притежател на 2 награди " Оскар ", ще бъде хазаин на новия подкаст, а Ейвъри ще му бъде посетител, дружно с щерка си Гала. Заедно ще гледат по една касета от сбирката и ще я дискутират.

" Гледаме видеокасети, " показва Куентин идната поредност в нейния филмов откъс. " Не гледаме Blu-ray записи. Ако го няма на видеокасета, не можем да го броим за филм - би трябвало да бъде част от сбирката. "

Част от заглавията, които ще бъдат обсъждани в подкаста, са " Dark Star ", " Moonraker ", " Demonoid: Messenger of Death " и " Piranha ".

" Никога не сме си представяли, че 30 години, откакто работихме дружно зад щанда на видеоархивите, ще бъдем още веднъж дружно, правейки същото като тогава - да беседваме буйно за VHS филми, " гласи взаимно известие на Тарантино и Ейвъри. " Гледането на филми ни събра за пръв път и ни направи другари, и точно нашата обич към киното ни събира още веднъж в този момент. Обграждаме се с истинската сбирка на видеоархивите, където двамата работихме, преди да станем известни режисьори и сценаристи - пътешестване във времето обратно към златната епоха на VHS. "

Освен, че съумя да построи доста характерен личен жанр с филми като " Django Unchained ", " Pulp Fiction " и " Inglorious Basterds ", Тарантино е прочут и като един от хората с най-задълбочени знания за историята на промишлеността, другите ѝ течения и интервали. Филмите му са наситени с препратки към предходни творби, а последният - " Once Upon a Time in Hollywood " бе избран като " любовното му писмо към киното ".

По време на пандемията той посвети времето си на писане на кино ревюта за уеб страницата на историческото Ново кино " Бевърли ", което е негова благосъстоятелност от 2007 година - без да го афишира обществено, повече за свое персонално наслаждение, в сравнение с с каквато и да е друга цел.

" Дори и през днешния ден премията да отива при него през днешния ден, бих предположил, че той е също толкоз разчувствуван от обстоятелството, че стои до вас - неговите сътрудници. Гарантирам ви, че знае за всеки режисьор в тази стая, гледал е филмите ви, изучавал ги е и цени цялото ви творчесто - и ще ви приказва за него, в случай че го попитате. В доста елементи, " - по този начин Брад Пит показа Куентин, връчвайки му премията на Гилдията на режисьорите в Съединени американски щати за кино лентата " Inglourious Basterds " през 2010.

Сега вратите към видеоархивите и брилянтния разум на Тарантино се отварят с новия му подкаст с Ейвъри.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР