Десет формации ще имат свои представители в новоизбрания Общински съвет

...
Десет формации ще имат свои представители в новоизбрания Общински съвет
Коментари Харесай

Десет формации в новия Общински съвет в Кюстендил

Десет обединения ще имат свои представители в новоизбрания Общински съвет в Кюстендил, демонстрират окончателните данни от гласуването на вота в неделя.

Най-многобройна ще бъде групата на локалната коалиция на досегашния градоначалник Петър Паунов, комуто следва балотаж на 5 ноември, в която е и ГЕРБ - 11 мандата. Седем души влизат от Партия на зелените, по четири мандата получават Българска социалистическа партия и ПП-ДБ, трима ще бъдат съветниците от Възраждане. По двама съветници ще имат локалната коалиция Глас национален (КОД/Глас народен), Левицата! и ИТН.

Движение за права и свободи и локална коалиция " Алтернативата на жителите " ще са с по един собствен представител. Общо мандатите са 37. Броят им се резервира, откакто с хората с двойно поданство най-вече от Северна Македония, популацията в общината остава над 75 000, до момента в който поради демографския си проблем община Дупница загуби 4 настойнически места и в мини-парламента към този момент са 29, е не 33-ма.

Новоизбран консултант в Кюстендил предвижда: " Там занапред ще има промени. Зависи от резултата на балотажа. Голяма част от тях ще тръгнат след този, който е кмет. Плаващо ще е това нещо, по имена. Днес може да са едни, на следващия ден може да са други ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР