Десет души загинаха, а над 50 са ранени тази сутрин

...
Десет души загинаха, а над 50 са ранени тази сутрин
Коментари Харесай

Поне 10 загинаха, а над 50 бяха ранени при верижна катастрофа в Турция

Десет души починаха, а над 50 са ранени тази заран при верижна злополука в северозападния турски окръг Сакария, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

В злополуката на автомагистрала " Северна Мармара " в посока Истанбул са взели участие седем транспортни средства, в това число три рейса и камион. Причините за пътнотранспортния случай не са известни към този момент.

Турската частна телевизия НТВ, представена от Ройтерс, отбелязва, че сега на злополуката е имало гъста мъгла и видимостта е била неприятна.

На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD).

Валията на Сакария Яшар Карадениз сподели, че по предварителна информация 10 души са починали, а 57 са ранени при злополуката, като седем от тях съществено. Част от ранените са настанени в болница. По думите му верижната злополука е почнала, откакто кола се е блъснала в камион. Той уточни, че съгласно първичните данни, някои от жертвите са починали, след  като се слезли от колите си на автомагистралата и са били пометени от други коли. 

Същевременно министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа написа в профила си в обществената мрежа „ Екс “, че ранените са 59, като осем – тежко.

Работата по премахване от пътя на колите, взели участие в злополуката, продължава. Движението по автомагистралата в посока Истанбул е спряно.

Прокуратурата на окръг Сакария е почнала следствие на злополуката.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч сподели, че „ за следствието са назначени трима прокурори, които работят под управлението на заместител основния прокурор “.

Шестима водачи са арестувани. Един ранен водач, който е признат в болница, ще бъде арестуван, откакто получи лекарска помощ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР